AUTENTIFICARE    |    CONT NOU    |    Aţi uitat parola?
CONTACT
0727.731.947 
LICHIDARE DE STOC 2020 !
În cazul cărţilor tipărite, pentru comenzi mai mari de 200 de lei,
aveţi 45% reducere şi taxe poştale gratuite!
Categorii de cărți
 
Învaţă programare
uşor şi distractiv!

Surf Your Logo Code!
logointerpreter.com
 
9
INFORMATICĂ, curs pentru clasele a IX-a și a X-a, profilul real-intensiv
Autor: Tudor Sorin
Disponibilitate: lipsă stoc
Preț unitar: 29.00 RON
Cantitate:

Code::Blocks | infobits.ro

Biblioteca grafica pentru Code::Blocks si MinGW | infobits.ro

Include conținuturile manualelor pentru clasele a IX-a și a X-a,
respectând programa școlară aflată în vigoare.

Motivul apariției prezentului curs este dat de dorința autorului de a prezenta unitar atât algoritmii și structurile de date cerute de programă, cât și limbajul actual C++. Pentru a scăpa de constrângerile programei, se pare, gandită mai mult pentru limbajul Pascal, s-a preferat introducerea unor noțiuni strict necesare înțelegerii limbajului C++. Desigur, cursul poate fi parcurs fără aceste noțiuni, ca până acum, dar... este păcat.

Iată câteva dintre motivele care au determinat apariția acestui curs:

1) În C/C++ se lucrează cu funcții. Chiar "programul principal" este o funcție. În schimb, conform programei școlare, subprogramele se studiază în clasa a X-a. Pană atunci, elevii trebuie să folosească funcții de mai multe ori, cum ar fi, de exemplu, pentru prelucrarea șirurilor de caractere. De asemenea, poate și din perspectiva algoritmilor, ar fi util să se studieze funcțiile mai din timp.

Avem o problemă pentru care trebuie să se elaboreze un algoritm. Nu este mai bine ca, mai întâi, aceasta să fie descompusă în subprobleme pentru care, la implementare, să utilizăm funcții?

2) Studiul pointerilor și referințelor nu este de neglijat. În absența acestui studiu, este dificil ca elevii să înțeleagă, de exemplu, funcțiile care prelucrează un șir de caractere. Dincolo de utilitate, studiul lor reprezintă un exercițiu excelent de logică.

3) În actuala programă studiul POO se face, opțional, în clasa a XII-a. Nu este cam târziu? Daca ar fi studiată din timp, mă refer la încapsulare, atunci s-ar înțelege cum se efectuează scrierile / citirile în C++. De asemenea, se poate lucra foarte usor cu metodele unei clase numită STRING. Cu ajutorul lor, se prelucrează cu mult mai simplu șirurile de caractere, ca în Pascal.

4) Studiul limbajului în mediul Borland este dezavantajos. Mai întâi pentru că programul dispune de puțină memorie, iar în cazul unui concurs de programare, acesta este un dezavantaj foarte mare. De altfel, nici nu stiu în ce masură mai este permisă participarea la un concurs utilizând mediul Borland. Apoi, pentru că C++ Standard conține cu mult mai mult decât ce permite cel utilizat în Borland. Cel mai important este faptul că putem folosi STL-ul. Nu este de negiljat că există implementați în limbaj algoritmi de sortare, de identificare a unei subsecvențe dintr-un șir, de generare a următoarei valori în ordine lexicografică, de utilizare a min sau max Heap-ului, toate în timp optim.

Autor(i):    Tudor Sorin
Nr. pagini:   320
Format:   16,5 x 23,5
ISBN:   978-973-88037-4-9
Editura:   L&S SOFT

Comenzi prin e-mail: comenzi@ls-infomat.ro

Aveţi nevoie de ajutor?
Contactaţi-ne prin email la: office@ls-infomat.ro
sau telefonic la: 0727.731.947.
Program: Luni - Vineri, 09:00 - 20:00.
Social media
Ne puteţi găsi şi pe facebook.com, unde anunţăm
cele mai noi cărţi apărute la editura L&S Infomat!
Daţi-ne Like şi fiţi la curent cu noutăţile!
Feedback
Pentru propuneri sau sugestii, nu ezitaţi
să ne contactaţi prin email la adresa office@ls-infomat.ro. Părerea dvs. contează!
           
Acasă  |   Librărie în Bucureşti  |   Legături utile  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții   |   ANPC   |   www.infobits.ro   |   logointerpreter.com   |   Contact