AUTENTIFICARE    |    CONT NOU    |    Aţi uitat parola?
CONTACT
0727.731.947 
LICHIDARE DE STOC 2020 !
În cazul cărţilor tipărite, pentru comenzi mai mari de 200 de lei,
aveţi 45% reducere şi taxe poştale gratuite!
Categorii de cărți
 
Învaţă programare
uşor şi distractiv!

Surf Your Logo Code!
logointerpreter.com
 
43
TIC & Informatică - Manual școlar pentru clasa a VII-a
Autor: Doru Popescu Anastasiu
Disponibilitate: ÎN STOC
Preț unitar: 25.00 RON

Respectă programa școlară pentru Tehnologia Informațiilor
și a Comunicațiilor din pachetul educațional T.I.C. (Competențe Cheie TIC în Curriculumul Școlar, 2007-2013, CNEE) și programa olimpiadei de informatică.

AMBELE LIMBAJE SUNT TRATATE: Pascal și C++

Calculatorul reprezintă cel mai important mijloc prin care putem să ne integrăm în diverse grupuri de oameni, să obținem informațiile pe care le dorim și să ne prezentăm aptitudinile și realizările noastre. În acest context general autorul a vrut să prezinte noțiunile absolut necesare pentru o utilizare eficientă a calculatorului. Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (pe scurt TIC) se ocupă în primul rând de modul de funcționare a calculatorului, de componentele și mijloacele necesare utilizării eficiente a lui în cele mai diverse domenii (istorie, geografie, desen, matematică, economie, transporturi, turism, etc.).

Informatica se referă mai mult la folosirea unor aplicații, pentru a crea alte aplicații, utile în rezolvarea unor probleme concrete. Acest lucru este realizat cu ajutorul algoritmilor transpuși în programe prin intermediul unor medii de programare. În această carte se prezintă primele noțiuni legate de algoritmi și limbajele C++ și Pascal. Mediul de programare folosit pentru a verifica programele C++ este CodeBlocks, iar pentru Pascal, Free Pascal, ambele fiind utilizate și la concursurile școlare.

Autorul consideră că ambele componente prezentate (TIC și Informatica - limbajul C++ sau Pascal) au importanța lor în dezvoltarea gândirii și abilităților, necesare utilizării cu succes a calculatorului.

Doru Popescu Anastasiu a absolvit Universitatea din București în anul 1992, după care și-a desfășurat activitatea ca profesor de informatică la Colegiul Național "Radu Greceanu" din Slatina. În toată această perioadă a publicat peste 15 cărți (manuale și culegeri de probleme) adresate elevilor de gimnaziu și liceu, a participat la Olimpiadele Naționale de Informatică propunând în fiecare an numeroase probleme, a sprijinit organizarea de concursuri naționale și interjudețene de informatică, a participat la pregătirea loturilor olimpice și face parte din Comisia Națională de Informatică.

Autor(i):    Doru Popescu Anastasiu
Nr. pagini:   176
Format:   16,5 x 23,5
ISBN:   978-973-7658-39-5
Editura:   L&S INFOMAT

Comenzi prin e-mail: comenzi@ls-infomat.ro

Aveţi nevoie de ajutor?
Contactaţi-ne prin email la: office@ls-infomat.ro
sau telefonic la: 0727.731.947.
Program: Luni - Vineri, 09:00 - 20:00.
Social media
Ne puteţi găsi şi pe facebook.com, unde anunţăm
cele mai noi cărţi apărute la editura L&S Infomat!
Daţi-ne Like şi fiţi la curent cu noutăţile!
Feedback
Pentru propuneri sau sugestii, nu ezitaţi
să ne contactaţi prin email la adresa office@ls-infomat.ro. Părerea dvs. contează!
           
Acasă  |   Librărie în Bucureşti  |   Legături utile  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții   |   ANPC   |   www.infobits.ro   |   logointerpreter.com   |   Contact