AUTENTIFICARE    |    CONT NOU    |    Aţi uitat parola?
CONTACT
0727.731.947 
LICHIDARE DE STOC 2020 !
În cazul cărţilor tipărite, pentru comenzi mai mari de 200 de lei,
aveţi 45% reducere şi taxe poştale gratuite!
Categorii de cărți
 
Învaţă programare
uşor şi distractiv!

Surf Your Logo Code!
logointerpreter.com
 
25
Complemente de C++
Autori: Tudor Sorin,
             Vlad Tudor (Huțanu)
Disponibilitate: ÎN STOC
Preț unitar: 15.00 RON

Articole gratuite (format pdf):

1.  STL - algoritmi de tip sort (sortare)

2.  Funcții template (șablon)

De ce complemente de C++?

1. Referitor la limbaj, în programa școlară pentru C++ se cere același nivel de cunoștințe ca pentru Pascal, dar în C++ se pot face cu mult mai multe.

2. Pentru orice elev care studiază C++ și dorește să învețe informatică, este esențial să aibă noțiuni despre OOP, programare generică, STL (containere, iteratori, algoritmi). Utilizând aceste cunoștințe, el va putea scrie programe performante, eficiente, standardizate și va putea programa rapid.

3. Varianta Borland C++ 3.1 pe care elevii o studiază astazi în liceu este depășită, si, ce-i mai rău, nu utilizează limbajul standard. Prin urmare, programele obținute nu sunt portabile, iar cunoștințele pe care elevii la învață "azi" și de care vor avea nevoie "mâine" sunt depreciate de "ieri".

Cui folosește cartea?

1. Oricărui elev care vrea să programeze folosind limbajul standard și care dorește să aibă cunoștințe "la zi".

2. Olimpicilor, pentru că, în C++ standard, anumite structuri cum sunt arborii de căutare, stiva, coada, etc. sunt incluse în limbaj. De asemenea, anumiți algoritmi uzuali, cum ar fi sortarea, căutarea secvențială ori binară sau cei ce privesc ordinea lexicografică se găsesc incorporați în STL. Aceasta le permite ca, în timpul concursurilor, să scrie repede programe performante. De asemenea, se obișnuiesc și cu alte medii decât "bătrânul" Borland C++ și programul lor poate utiliza mult mai MULTĂ MEMORIE decât se poate folosi lucrând cu Borland.

Observații:

a) între doi olimpici cu aceleași cunoștințe, la unele probleme care pot fi date, este avantajat cel care știe să lucreze în STL.

b) unii profesori sunt supărați atunci cand se folosește ceva "prefabricat". Dar, în viață, este foarte important să nu "reinventezi roata" tot timpul. Aceasta nu înseamnă că studiul fundamental poate fi evitat, dar nici nu trebuie să se rămână la el. Elevul trebuie obișnuit să se adapteze pentru a deveni eficient.

Când și cum se poate folosi această carte?

Se poate utiliza în orice an de studiu. După ce profesorul predă noțiunile cerute de programă, poate adăuga câte ceva din această carte.

Exemple:

1. Clasa a IX-a. Ar trebui să li se prezinte elevilor și limbajul standard și să li se ofere exemple de medii în care aceștia își pot scrie și testa programele.

2. Clasa a X-a. Atunci când se predau funcțiile, se poate explica, de exemplu, ce este o funcție template, atunci când lucrează cu șirurile de caractere, se poate prezenta și clasa string (cu ea se gestionează șirurile infinit mai ușor) și atunci când se predau noțiuni privind structurile de date, se poate explica ce este o clasă, un obiect, ce înseamnă să ai o structură gata "fabricată", etc.

Autor(i):    Tudor Sorin,
Vlad Tudor (Huțanu)
Nr. pagini:   192
Format:   16,5 x 23,5
ISBN:   978-973-7658-08-1
Editura:   L&S INFOMAT

Comenzi prin e-mail: comenzi@ls-infomat.ro

Aveţi nevoie de ajutor?
Contactaţi-ne prin email la: office@ls-infomat.ro
sau telefonic la: 0727.731.947.
Program: Luni - Vineri, 09:00 - 20:00.
Social media
Ne puteţi găsi şi pe facebook.com, unde anunţăm
cele mai noi cărţi apărute la editura L&S Infomat!
Daţi-ne Like şi fiţi la curent cu noutăţile!
Feedback
Pentru propuneri sau sugestii, nu ezitaţi
să ne contactaţi prin email la adresa office@ls-infomat.ro. Părerea dvs. contează!
           
Acasă  |   Librărie în Bucureşti  |   Legături utile  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții   |   ANPC   |   www.infobits.ro   |   logointerpreter.com   |   Contact